sâmbătă, 19 ianuarie 2013
Ghid: cum sa-ti faci casa urata
....primii pasi: te muti in ea si-o lasi asa, nu dai cu var si vopsea, pe jos lipesti niste linoleum sau mocheta, culori inchise, sa nu se vada murdaria.
Urmatorii pasi: incepi totusi sa faci ceva, dezastruos. De exemplu: intr-o camera destul de mica varuiesti peretii in culori inchise, pui mobila cat mai multa si cat mai urata, faci pe dracu-n patru sa incapa si canapea si fotolii. Daca nu incap, scoti usa si daca intre timp te-a palit harnicia spargi intrarea in camera si-o faci tip bolta. Rotuuunda! Caloriferele nu le bagi insa in seama. Nu conteaza ca-s vechi si ingalbenite, ba chiar negre pe alocuri. Lasa-le asa, pune-le repartitoare!
Inca un pas: pentru cei cu zvac si tarnacop - spargi peretii. Bucataria saraca e prima care iese in cale entuziasmatului cu tarnacop. Numai ca ii piere cheful dupa un timp, cand vede ca e mult de dat jos si la bucatarie darama doar jumatate dintr-un perete. Ala care da spre holul de la intrare. Si zice " lasa ca fac asa un fel de barulet aici". Numai ca intre timp pe bucata aia de zid ajunge sa puna tot felul de nimicuri: facturi, fructe, figurine, chestii care incep cu "f" imi vin acum in cap. Asa ca cine intra in apartament are vedere full HD in bucatarie, care nu arata ca la Ikea.
A, si cand se opreste entuziasmatul din daramat si decide sa lase jumatate din peretele ala de la bucatarie, mai spune ceva inainte: "Ceausescu stia sa construiasca blocuri, pereti grosi!". Aia e!
La balcon, pentru ca in fata sunt blocuri, lipesti pe geamuri o folie care imita un model de vitraliu. Si prin care lumina abia intra. Lasa ca avem becuri in casa, la ce ne mai trebuie lumina naturala? Sa nu vada vecinu' ce am eu in casa.
Dormitoarele au un pat, logic, iar daca mai ramane loc - si-un fotoliu. Neaparat in dormitor trebuie sa te strecori printre mobila, spatiile generoase n-au ce cauta aici.
De bai nici n-are rost sa mai zic: ti-e frica putin sa intri, vezi microbii din reclame, cu furculita si cutit in mana. Cred ca a fost prima data cand m-am bucurat ca nu pot simti mirosuri.
Oamenii pe care i-am vazut eu in casele alea nu erau batrani, asa ar fi avut poate o scuza ca i-au lasat puterile. Erau oameni la 40 de ani, care ar fi putut sa varuiasca peretii in alb, sa nu mai puna la geamuri jaluzele de birou, sa agate o perdea de in, simpla, alba, costa si mai putin. Curiozitatea vecinilor poate fi oprita cu o draperie, simpla si ea, in culori deschise. Usile nu trebuie neaparat schimbate, dar pot fi vopsite in alb. La fel si caloriferele. Sunt atatea solutii simple si care nu costa o avere...
Imi doresc atat de mult sa am peretii mei, am mai scris eu asta pe aici si mi-e ciuda cand vad ca unii care au peretii aia isi bat joc de ei. Cred ca acum inteleg mai bine de ce vad priviri triste pe strada. Daca nici acasa nu te asteapta un spatiu cald, atunci unde?
Astia sunt niste pasi simpli, prin care iti poti urati casa. I-am descoperit pentru ca vrem si noi sa ne cumparam o casa. Vrem un apartament cu trei camere. Am inceput cautarile cu imobile noi, dar am zis sa nu le eliminam de tot si pe cele vechi. Faza e ca oamenii astia care si-au uratit de-a lungul timpului casele cum au putut ei mai mult cer si niste preturi foarte mari. Atunci cand dai de un apartament normal, varuit, curat e bagat la categoria lux, adica un pret si mai mare.
Si apartamentele nou construite au hibele lor, avem insa noroc ca avem langa noi niste oameni care au ochiul format si ne pot spune care sunt defectele ascunse. Daca aveti vreodata nevoie de o parere avizata, dati-mi un semn, vi-i recomand din tot sufletul.
Cautam in continuare si incerc sa-mi potolesc avantul de a cauta mobila si decoratiuni mai intai :)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu